Skøyter på isen
Sport og fritid

Hockey har dratt skøytesporten til et nytt nivå

Selv om de færreste av oss ender opp som skøytemestere i OL, så har mange av oss vært heldige nok til å få prøve å gå på skøyter. I Norge er vi så heldige å ha en ordentlig vinter de fleste steder i landet, hvert eneste år. Dette betyr at både barn og voksne kan ta turen ut til nærmeste innsjø, der det er tykk og trygg is, og gå seg en tur på skøyter.

Vi må for all del ikke glemme de enkle gledene i livet. Skjønnheten og friheten det innebærer å gå sine første turer på skøyter er uslåelig. Kanskje dette er minst like viktig som at våre landsmenn vinner OL eller VM, om vi virkelig tenker oss om.

Kun det faktum at skøytesporten vil fortsette å bli nytt av familier over hele landet, og over hele verden for den del, bør være nok til at vi alle er glade for den utviklingen som har skjedd. Det er kanskje mindre interesse blant de unge for skøytesporten i seg selv, men det betyr ikke at det er mindre interesse for å gå på skøyter på hobbybasis, eller for andre typer skøytesport.

Så lenge de unge fortsetter å ta del i gledene det bringer å være aktiv, så må vi vel alle være fornøyde. Barna velger fortsatt å gå ut med vennene sine for å gjøre noe sosialt og aktivt, i stedet for å bare sitte foran TV-en, mobilen, og PC-en hele dagen. Dermed kan vi trygt si at både skøytesporten og alle andre sporter der ute har gjort sin del for å bedre samfunnet.

Barnas interesse rundt hockey

Heldigvis har skøytesporten forskjellige grener som ulike folk kan engasjere seg for. Det har vist seg at mange barn og unge i dag generelt viser større interesse for hockey enn tradisjonell løpsskøyting. Dette er også en god ting for skøytesporten, da den potensielt kan finne sin utvikling, som er nødvendig for å opprettholde barns interesse.

Hockey-skøyter

Hockey er heller riktignok ikke en skøytesport som er ekstremt populær i Norge enda. Den er derimot svært populær blant annet i USA. Dette er noe som fort er i ferd med å endre seg, ettersom barn via internett har enkel tilgang til trender og utviklinger rundt hva som til enhver tid skjer internasjonalt.

Barn kan dermed enkelt finne frem til de sportene som er populære blant sine jevnaldrende, ikke bare i Norge, men også på et internasjonalt nivå. Etterhvert som barn og voksne har observert hockeykulturen i USA, så har den nå også begynt å spre seg her i Norge.

Norges ishockeyforbund virker for eksempel å være svært fokuserte på å rekruttere barn og unge til den neste generasjonen med utøvere, og ettersom at hockey er en konkurransesport som av enkelte kanskje vil beskrives som isens fotball, så er det ikke spesielt vanskelig å dra med de unge for en prøveøkt.

Utviklingen av Norske hockeylandslag

Hockeysporten har virkelig vokst med stormskritt i Norges land de siste årene. I dag ser man en svært forhøyet interesse sammenliknet med nokså få år siden. Tar man en titt på Norges ishockeyforbund sin nettside, så kan man blant annet se at det i dag finnes seks ulike klassifiseringer av hockeylandslag i Norge. Klassifiseringene er hovedsakelig basert på alder og kjønn.

Forbundet har et sterkt og kontinuerlig hovedfokus på rekruttering, og det rekrutteres barn helt nede i 4 til 8-års alderen, i håp om at de en dag vil bli norske hockeystjerner. Vinduet for rekruttering i hockeysporten er også svært lite. Det skjer nemlig ingen aktiv rekruttering av barn og unge etter at de er 12-13 år.

Dette sier noe om hvor mye det krever av en person å bli virkelig god i ishockey. Det finnes selvfølgelig unntak, der folk begynner å spille i 20-års alderen og ender opp med å bli hockeystjerner, men i likhet med mange andre sporter, så er det for det meste en prosess som må startes fra man er svært ung.

Norske hockeylandslaget

Norges ishockeyforbund nevner også at rekruttering av jenter for tiden står i fokus, da det de siste årene har forekommet stor tilstrømning av jenter til hockeysporten. Så mange jenter har strømmet til at de til og med har hatt mulighet til å opprette egne mesterskap bare for jenter. Dette tyder på at hockeysporten virkelig er på vei opp blant de unge i Norge, ikke bare blant gutter slik som det kanskje var tidligere, men nå også blant jenter.

Skøytesporten forsvinner ikke med det første

Mange skøytefans har nok ved flere anledninger tenkt tanken: Er skøytesporten i ferd med å dø ut? Men som vi har bevist i denne artikkelen, så er det svært usannsynlig at dette vil, eller i det hele tatt kan skje, på lang tid fremover.

Skøytesporten har i dag mange grener, og sammen med utviklingen har det naturligvis også forekommet en større og mer variert interesse. Så lenge en sport er i utvikling er det ingenting som kan stoppe den, og det er ingen tvil om at skøytesporten vil være i live i mange generasjoner fremover, da den fortsatt klarer å appellere til de unge.

Så la oss bare slappe helt av og nyte utviklingen, mens den neste generasjonen tar oss med inn i en ny epoke. Denne epoken vil inneholde spennende og uvante utviklinger. Det er utviklinger som til syvende og sist vil opplyse oss om nye og spennende måter å praktisere vår favorittsport på.