Apotek på nett
Blogg

Apotek på nett, hvem benytter seg av det?

I dag kan man benytte seg av apotek på nett som en tjeneste hvor man kan finne alt man trenger som man kan finne i et fysisk apotek. I tillegg til at man finner alle forskjellige produkter som er nyttige for forskjellige behov. Den viktigste fordelen er at man også kan få tak i medisiner på nett når man har behov for medisinsk behandling.

Man kan benytte seg av medisiner som ikke er reseptbelagt, men man kan også benytte seg av e-resepter for å handle medisiner på nett, og man kan velge å få dem levert på døren hvis man ikke ønsker å vente til de ankommer i posten.

I dag benytter flere og flere seg av tjenester på nett, og hvert år handles en større andel av varer på nett. Likevel finnes det fortsatt en del aldersgrupper som ikke er spesielt komfortable i forhold til bruk av nettjenester, og også noen som ikke ønsker å benytte dem selv om det finnes mange fordeler når man handler på nett.

Den økte bruken av smarttelefoner har gjort at flere benytter seg av nettjenester da det er en mindre utfordring å benytte seg av nettjenester når man kan gjøre det rett fra telefonen eller fra et nettbrett.

Færre i dag benytter PCer for å komme på internett, men har i stedet erstattet PCen med smart-telefon og nettbrett. Bruk av nettjenester styres også av hvilken aldersgruppe man befinner seg i, i tillegg til hvilken teknologi som benyttes.

For eksempel har personer på inntil 30 år i dag vokst opp med PC, smarttelefoner og nettbrett, og de er vant til at man har kunnet benytte internett til det man har ønsket helt tilbake til den den dagen de først fikk lov av foreldrene til å benytte seg av det. Denne aldersgruppen har derfor lite bekymring for å benytte seg av nettjenester.

I stedet for å være noe skummelt og nytt for dem, så er dette normalen, og de har vanskelig for å forestille seg noe annet. Personer fra 30 til ca 60 år har vokst opp med datamaskinenes ungdom, men kun de mest nysgjerrige fra denne generasjonen satte seg inn i mulighetene som fulgte med datamaskiner og også etter hvert med internett. Mange i denne aldersgruppen har blitt nødt til å benytte seg av PC i jobbsammenheng og i skolesammenheng, så da er en større andel av de som befinner seg i denne gruppen blitt komfortable med bruk av PCer og internett.

Likevel er det mange som er skeptiske innen denne gruppen og ikke benytter PC eller internett mer enn de trenger. I gruppen av personer over 60 år, finnes det en stor andel av skeptikere.

Hvilke aldersgrupper bruker nettbaserte tjenester

Som nevnt, er det ungdommen som ser på bruk av PCer og internett som en helt naturlig del av hverdagen. Med Apotek på nett motiverer man også eldre til å benytte seg av tjenestene slik at de skal slippe å tvinge seg ut av boligen når de er syke eller for å stå i kø for å få utbetalt de faste medisinene.

I stedet kan man kjøpe alt man trenger på apotek på nett uten å måtte bevege seg ut hvis kroppen ikke spiller på lag en dag. Da kan man bestille medisinene levert rett på døren eller de kan sendes i posten.

De eldste er minst komfortable med nett

Det finnes mange blant de eldste i samfunnet som ikke en gang vet hva internett er eller har noen mulighet til å forstå hva det er. For dem var ingenting naturlig med datamaskiner og internett og de har ikke nødvendigvis hatt noen grunn til å benytte seg av disse tjenestene.

Disse personene er mye av grunnen til at man ivaretar gamle løsninger slik at man kan få utført ting uten å bruke nettløsninger.