Hjem og hage

5 grunner til å velge Thujahekk

Det finnes mange grunner til å gå til anskaffelse av en Thujahekk, og et pent utseende er bare én av dem. En frodig, grønn hekk som rammer inn hagen og sørger for en privat oase midt i nabolaget er ikke å forakte. Under tar vi deg gjennom 5 gode grunner til å investere i en Thujahekk av ditt ønske.

Thuja Smaragd Plante

1. Skjermer for innsyn

Har du en nabo som stadig titter over gjerdet for å snakke om vær og vind, eller bare holde seg oppdatert på hva du og din familie holder på med? Vel, det kan være hyggelig med nysgjerrige naboer, men noen ganger ønsker man bare å nyte en sommerdag i fred og ro med dem man er aller mest glad i. Med en Thujahekk kan du selv bestemme høyde og størrelse på hekken, og plantet riktig vil du få en tett og frodig hekk som garantert skjermer for innsyn.

2. Et vakkert tilskudd til nabolaget

Thujaen er kjent for sitt pene ytre, og med riktig stell og vedlikehold er du sikret en hageplante som trekker opp inntrykket av eiendommen og nabolaget. Når du planter Thujaen må du derfor tenke på hvor luftig eller tett du ønsker den, og være nøye med trim og vanning i starten for å unngå at veksten blir brun. Gjør du dette etter boken vil du etter kort tid se en vakker og frodig plante vokse i hagen din.

3. Enkel å vedlikeholde

Selv om en Thuja Smaragd plante krever litt ekstra stell og vedlikehold i starten, er den noe de fleste kan klare å ta hånd om. Trim planten 1-2 ganger i året, og beskjær toppen med en gang Thujahekken har nådd ønsket høyde. I starten bør du vanne hver til annenhver dag, men allerede etter den første måneden kan man gå ned til å vanne 1 gang i uken. Etter seks måneder vil det ikke være nødvendig med vanning med mindre klimaet blir ekstra varmt og tørt i perioder. Hvis du beskjærer toppen av Thujahekken litt smalere enn resten vil du gi hele hekken tilgang på gode solforhold, og planten vil klare seg fint.

thuja-smaragd-plante-2

4. Lavt prispunkt

Thujaen er svært billig i forhold til mange andre hekkeplanter, og du kan velge mellom ulike typer thujaplanter i forskjellige prisklasser, alt etter hva du ønsker deg. Ønsker du en rimeligere Thuja kan det være lurt å gå for populære Thuja Brabant, mens den mer eksklusive varianten kalles Thuja Smaragd og fremstår mer kompakt enn den mer løsvokste Brabanten.

5. Mange valgmuligheter

Med Thujahekk har du mange valgmuligheter hva gjelder både type plante, prisnivå og ikke minst størrelse, form og høyde. Du kan selv velge sluttresultat, og ved å stusse hekken med hekkesaksen noen ganger i året er du sikret en hageplante som ser flott og grønn ut – hele året. Ønsker du de vakre, kjegleformede Smaragd thujaene, eller Brabanten, som egner seg godt som klippet hekk? Mulighetene er dine, og denne flotte hekkeplanten vil med riktig stell tilpasse seg ditt behov.