Blogg

Utfordringer med tannbleking

Mange ønsker å forsøke seg på tannbleking på grunn av at tennene har blitt misfarget gjennom årene av forskjellige grunner. Når misfargingen blir stor, kan det skape en stor utfordring for mange, og de forsøker ofte å skjule dette problemet når de smiler eller i andre situasjoner. Resultatet er at man blir noe tilbaketrukket på grunn av misfargingen. Da er det praktisk å vurdere tannbleking.

Tannbleking

Men tannbleking kan ha sine utfordringer det også. For å få best mulig resultat må man vurdere disse utfordringene i forkant slik at man ikke blir skuffet over resultatet og ikke oppnår en bedre livssituasjon etter blekingen.

Man kan vurdere selv om man er i den gruppen som burde få hjelp med utfordringene og kontakte en tannlege om man antar at man er i faresonen for å vurdere situasjonen.

Kjøp produkter på nett

Det er fullt mulig å foreta bleking av tennene på egen hånd, og man kan kjøpe de nødvendige produktene for blekingen på nett. Men selv om man kjøper produktene på nett fra en nettbutikk som https://ishop.no/tannbleking/, så bør man vurdere om man kan oppnå et vellykket resultat før man går i gang. Noen av utfordringene man bør vurdere er om man har mange synlige plomber i tennene.

Plomber får ikke den samme effekten av bleking som den vanlige tannemaljen gjør. Det vil si at man kan risikere at plombene beholder den gamle fargen, mens resten av tennene blir hvitere. Men dette er ikke den eneste situasjonen som kan gjøre at man får fargeforskjeller.

Tannstein er også en faktor som kan forårsake fargeforskjeller da det vil forårsake at emaljen under tannsteinen ikke blir påvirket av fargen. Dette er ting man bør sjekke i forkant da resultatet absolutt ikke blir like bra om man får en annen farge ved overgangen til tannkjøttet eller der det finnes plomber.

Man kan også oppleve ubehag i tenner og tannkjøtt om man bruker midlene feil under tannblekingen.

Håndtering av utfordringer

Beste måten å få et bra resultat av tannblekingen på, er å vurdere disse utfordringene. Om man ikke gjør det, så kan resultatet bli enda mer tydelig enn misfargingen var i utgangspunktet. Når tennene får forskjellig farge, er det mye mer sannsynlig at andre legger merke til det enn de gjør om fargen på tennene er noe mørkere enn den skal være.

Beste tannblekingen hjemme

Beste måten å løse tannstein-problemet på, er å ta turen innom tannlegen for å få fjernet tannstein slik at dette ikke blir et problem. På samme tid kan man spørre tannlegen om andre ting man lurer på slik at man blir komfortabel med å utføre en hjemmebleking. I forbindelse med plomber, så er det også lurt å få dette vurdert av en tannlege. Tannlegen kan hjelpe deg å vurdere om det er god sjanse for at resultatet blir bra til tross for plombene.

Hjemmebleking eller bleking hos tannlege?

Er man usikker, så kan man vurdere om man heller vil kontakte en tannlege for å utføre blekingen. Det kan være en smart måte å håndtere usikkerheter på å benytte seg av en tannlege for første behandlingen, og så utføre resten av behandlingene selv. På den måten får man tilbakemeldinger om hva tannlegen mener er lurt å tenke på.

Det siste punktet med ubehag løses best ved å være sikker på å følge instruksjoner så nøye som mulig. Man kan også velge å begynne forsiktig slik at man kan finne ut om man reagerer på midlene, eller om alt går bra. Tannlegen kan også her bidra med råd for hvordan dette kan gjøres.

Tannblaking – Best resultat

Det beste resultatet får du ved å undersøke så godt som mulig i forkant av tannblekingen. Ved å sjekke mulige utfordringer, så kan man få analysert disse med en gang i stedet for å møte skuffelse etterpå.