Blogg

Trender innen webutvikling

Trender innen webutvikling og webdesign har stor betydning for flere faktorer på nettsidene dine. Som oftest utvikler trender innen webutvikling seg for å forbedre brukeropplevelsen, og mange nye funksjoner gjør at brukerne får mye ekstra funksjonalitet på nettsidene dine.

Det kan være i form av hvordan sidene er formatert, hvordan reklame vises og hvordan søkefunksjoner fungerer. Hvis du ikke følger med på om nyeste webutvikling har noe å bidra med til dine nettsider, så kan du bli hengende etter, og du kan miste potensielle besøkende og potensielle kunder.

I mange bransjer er det stor konkurranse om kundene på nett, og da har man ikke råd til å bli sittende med et utdatert design som brukeren synes er gammeldags.

Webdesign og webutvikling

Ikke bare må man ta hensyn til brukernes opplevelse i forhold til oppdatert webutvikling, men søkemotorene stiller også krav til nettsidene dine. Hvis din design ikke følger de siste kravene, så vil rangeringen bli dårligere for dine sider enn for de av dine konkurrenter som har implementert siste trender innen webutvikling.

Søkemotorene stiller stadig strengere krav for hvordan de rangerer søk. Rangeringen er absolutt ikke basert kun på innhold. Brukervennligheten spiller også en stor rolle. I tillegg vil det være viktig at søkemotorens crawlere vil være i stand til å finne frem på nettsidene slik at de kan indeksere sidene.

Brukervennlighet

Brukervennlighet blir stadig et viktigere tema innen webutvikling og webdesign. Med ny teknologi, kommer nye funksjoner som skal gjøre det lettere for brukerne å finne frem til det de ønsker. Du vil også finne nye trender som går igjen på mange nettsider for å fremheve viktig informasjon, eller til og med for å fremheve reklame.

Om man har en gammeldags nettside som ikke følger nye trender, så blir man raskt regnet som utdatert, og brukerne mister interessen til fordel for andre sider som er mer spennende å bruke. Søkemotorene tar også høyde for webutvikling i forhold til brukervennlighet.

Dersom du ikke har nettsider som er tilpasset mobile enheter og som formateres bra på disse, så kan det forårsake at du blir rangert lavere hos søkemotorene. Søkemotorene plukker også opp om du benytter nok eller for mye popups, scripter og annen funksjonalitet som kan påvirke brukervennligheten.

Rangering hos søkemotorer

Rangering hos søkemotorer krever at man følger med på de siste trendene innen webutvikling. Du kan også i noen tilfeller oppleve at søkemotorene oppmuntrer til implementering av ny webdesign for å øke sikkerhet eller forhindre misbruk i tillegg til å oppmuntre til funksjonalitet for høyere brukervennlighet.

All webdesign som gjør at sidene dine ikke støtter det seneste av teknologi, sikkerhet eller brukervennlighet, vil være med på å bestemme hvordan du rangeres hos søkemotorene. Denne rangeringen vil påvirke hvor mange besøkende du får på nettsidene. Straks du faller noen få plasser nedover på listen, mister du mange potensielle besøkende.

Brukere velger dine sider fremfor konkurrenter

Når du følger de seneste trendene i webutvikling og webdesign, så er sjansene større for at brukerne vil velge å benytte dine nettsider i stedet for nettsider som er mindre brukervennlige og gammeldagse. Det er hele tiden stor konkurranse om kundene og brukerne på nett, og de som ikke henger med i forhold til de siste trendene, de faller raskt utenfor.

Dette betyr ofte at man regelmessig må investere i oppdatert webutvikling på nettsidene, noe som igjen betyr at man må ha høyere inntjening for å dekke disse kostnadene. Men dette er en nødvendig investering for å ligge et lite hakk foran sine konkurrenter. Følger man ikke med på hva markedet ønsker, enten det gjelder webutvikling eller annet, så mister kundene raskt interessen og velger nettsteder som leverer det de ønsker.