Privatøkonomi

Finn det perfekte forbrukslån

Det kan belånes forbrukslån med god rente og bedre betingelser enn du har opplevd tidligere. En oversikt fra siden viser oss de billige forbrukslån som utlånes fra en rekke institusjoner. For å rangere lånene, kan man sortere dem gjennom ønsket lånesum, hvilken rente man oppnår ved ulike situasjoner og de betingelsene som er satt opp for dem som skal låne penger. Dette er med på å hjelpe oss til å finne det beste forbrukslån for deg som skal benytte kreditt på forbruksvarer. Slike lån får man på kort varsel, og må dermed ikke gjennom en lang papirmølle av byråkratisk dimensjon.

Forbrukslån privat

Begrensningene

Som regel kan man låne opp mot 350 000 kroner med en løpetid opp til 10 år. Oppnår man et slikt forbrukslån, vil man ha en liten ekstra utgift hver måned, som man må kalkulere for i sin private økonomi. Regelen er som oftest at dersom du har en solid, gjennomtenkt plan for tilbakebetalingen, så er det ingenting i veien for at du skal få forbrukslån. Ett større forbrukslån, kan hjelpe deg til å redusere dine månedlige utgifter med mange tusen kroner, dersom du tidligere har opprettet mange smålån som går mot forfall. I tillegg vil man i mange tilfelle få en liten ekstra slant til overs som man kan gjøre følgende ting med. Enten kan man betale direkte ned på lånet, og slik sett vil det ta kortere tid å nedbetale lånet. Man kan sette av noe på sparing, som kanskje gir bedre og sikrere avkastning enn å sette dem i banken. Man kan pusse opp deler av hjemmet, slik at verdien av huset vil øke. Øker man verdien av eiendommen sin, vil man også kunne øke belåningen. Dette er en stor fordel for deg som låntaker. Eller man kan bruke pengene til forbruk.

Er du i tvil

Det varierer stort mellom de ulike vilkårene fra långiver til långiver. Men noen aspekter er like for deg som søker på forbrukslån. For det første må man være fylt minst 18 år, men dette gjelder som oftest de små lånene på maksimalt 50000 kroner. Mange krever også at du har vært i jobb i minst 3 år, og helst i en fast stilling til den samme arbeidsgiveren. Dette er med på å redusere risikoen for långiveren som skal låne deg pengene. De vil jo tross alt ha pengene sine tilbake, med god rente. Du bør også ikke ha noen betalingsanmerkninger, det vil si for sen eller mangel på betaling av regninger og lignende. Dette vil bli registrert i en oversikt, slik at långivere og andre kan se hvilken betalingshistorie du har som forbruker. Har du en elendig betalingshistorie, vil man sannsynligvis ikke få innvilget forbrukslån. Men har du bare noen få betalingsanmerkninger, og har vist en stor forbedring gjennom de siste fem årene, skal man ikke se for mørkt på situasjonen. Da er det fullt mulig å få forbrukslån. Vil du i tillegg ta opp et forbrukslån, med sikkerhet i din bolig, kan du være heldig å få en mye bedre rente enn andre uten sikkerhet vil få.